Toujours Perdrix

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Thursday, September 28, 2006

La Récolte 2006 - the 2006 Harvest



La récolte 2006 sera inférieure à celle de l’an dernier en raison de la sécheresse. Moins de sorties de raisin donc, mais des grappes très saines d’où une bonne qualité d’ensemble. Selon les prévisions, la production totale devrait avoisiner les 7000 à 8000 hectolitres contre 10000 en 2005.


Le cave tropézienne rassemble 174 coopérateurs pour 200 hectares. Les surfaces vont du petit jardin de vignes au domaine de 25 ha. Les bennes des coopérateurs ont afflué au quai de réception de la cave tropézienne tout au long de la semaine dernière. Avec le traditionnel cycle : conquêt peseur, pressoir pneumatique en inox de 80 hectolitres, cuves de décantation de 250 hectolitres et enfin cuve de fermentation.

The harvest of 2006 will be lower than last year’s because of the drought. Less grapes have been produced but are very healthy with a good overall quality. The forecast is for a total production in the region of 7000 to 8000 hectoliters compared with 10000 in 2005.

The wine cooperative of St Tropez gathers crops from 174 producers with a total of 200 hectares ranging in size from small garden vineyards to fields of 25 ha. The grapes poured into the reception area throughout last week and went through the traditional cycle: weighing, pressing in the pneumatic stainless steel pneumatic press (capacity 80 hectoliters), settling in the decantation tanks (cap: 250 hectoliters) and finally ending up in the vats for the fermentation process to begin.

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